Dreceres

dissabte, 13 de desembre del 2014

Boscos de Tarragona

Un bon grapat marxem cap a Tarragona a dos quarts de vuit amb molta boira, però amb l'esperança de tenir bon temps a la rodalia de Tarragona: Josep, JuanLu, Salvador, Carles, Ramon, Miquel, Ignasi, Sergi U, Sergi A, Xavi A, Jose Luis, Gerard, Xavi N, Lluís, David J, Jordi M, Juan G i Joan Carles Cerrato que ens ha fet de guia.
Hem sortit dels Pallaresos, vorejant la urbanització de Manous en sentit sud fins arribar als Alts de la Bassa Closa on ens hem endinsat per una zona boscosa, resseguint diversos trams de pista i sender per fer cap al fons del barranc de la Móra, en el paratge de la Guinardera. Durant el recorregut hem tingut la primera incidència, una branca ha saltat dins la roda del darrere de la bici del company David i li ha rebentat dos radis, vaja! ... ara que semblava que estava de ratxa i ja havia deixat al darrere les incidències ... Un cop salvat els descens, una bona rampa amb alguns "esgraonets" hem resseguit per sender, tot passant a tocar de la urbanització Pinalbert i el camp de Golf "Costa Daurada-Tarragona" per fer cap a la urbanització Escorpí i des d'aqui anar cap a la Torre dels Escipions, on ens hem aturat per fer la foto de rigor.
La propera aturada programada ha estat la pedrera del Mèdol, on hem fet cap a través de més sender i salvar la autopista AP-7 mitjançant el pas elevat situat a tocar del Mas del Mèdol. Aquí hem fet un "kit-kat" per reposar una mica les forces i hem continuat per sender i pista cap a la població de Ferran, tot passant pel paratge de les Hortes del Molí, a tocar de l'àrea de servei de l'AP-7 "el Mèdol", aquí al salvar un xaragall el company "Gerard" ha punxat les dues rodes, el líquid segellador sortia espectacularment de les rodes com si fos un "geiser", però al final ha fet la seva feina i segellat les dues punxades. El recorregut ens ha portat fins a la població de Ferran, que hem vorejat per anar a trobar el riu Gaià, que hem remuntat tot passant a tocar de la població de La Riera de Gaià fins a arribar al poble d'Ardenya, que hem creuat en direcció nord per anar cap a l'embassament de Gaià, tot passant pel costat de la urbanització La Cativera. Creuem per la Presa i entomem una pista que ens ha de retornar cap el punt de partida, tot passant per més pista, sender i un parell de zones urbanitzades, que inclouen un parell de tramets del GR-7-2. En un d'aquests senders ha saltat un tercer radi de la roda del darrere de la bici del company David, ... és que era d'esperar, ha anat a fondo pels senders amb dos radis de menys, i això que li ho hem dit ... no corris!!! ... bé, més feina per a Jordi.
Magnífic dia amb una enormitat de recorregut per sender totalment pedalable que ens ha fet gaudir d'allò més. 
Gràcies Joan Carles per la bona feina que sempre ens has ofert triant aquests recorreguts entre mig del bosc!!!
Recorregut: 41 km
Desnivell de pujada acumulat: 450 m

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada