Dreceres

dissabte, 16 de maig del 2015

Senders ermites Móra d'Ebre

Ruta d'uns 35 km i 750 m de desnivell positiu acumulat rodant per camins, pistes i senders del terme municipal de Móra d'Ebre i Garcia.
Des de la plaça Pau Casals sortim cap a Móra d'Ebre on encarem l'Avinguda de les Comarques Catalanes cap amunt fins al semàfor on girem pel carrer de Mestres fins a trobar el camí dels Aiguamolls que remuntem fins al camí de Solanes i encarar-nos cap al pic de Santa Magdalena on, tot just abans d'iniciar l'últim tram d'ascens cap a l'ermita i les antenes, trenquem per un sender de baixada que surt al camí de Santa Magdalena prop de les ruïnes de l'ermita vella. Agafem el camí direcció cap a la carretera N-420, però abans d'arribar-hi tornem a entomar cap amunt ara per la pista de la vall de l'Infern que deixem momentàniament per fer un tram de sender que ens hi ha de retornar al coll on hem agafat el sender de baixada. El camí té una pendent molt forta i el terra esta força desgranat, el que fa que en diversos trams tinguem de posar el peu a terra per que la roda deixar de tenir adherència.
Un cop feta la part més dura de la pujada de la pista ens aturem al peu d'un vell mas per reposar energies i fer un traget, moment que l'Oliver aprofita per canviar la camara de la roda de darrere de la bici, que l'ha punxada en el sender i tota la pujada que va perdent aire.
Fet el descanset entomem amb l'última rampa de la pista, punt on Carles i Lluís deixen el grup per explorar un sender i trobar-nos en el proper sender, el de la Font. Un mal entès fa que no ens trobem a la sortida del sender, així que un cop entaulada la comunicació amb els exploradors quedem per trobar-nos a l'ermita de Sant Jeroni, on ens hi dirigim a través del camí de Solanes.
Un cop reagrupats decidim de pujar cap a Perles tot resseguint el camí i el sender que remunta la Vall de Cebollot pel peu del Parc Eòlic de Barbers. Sortim un moment del Terme de Móra d'Ebre i entrem en el de Garcia per continuar pel sender de baixada pel barranc de Perles fins a trobar-nos amb el camí de Perles. Ara per camí primer de baixada i després de pujada resseguim el barranc de Perles fins a trobar un sender que ens baixa fins al barranc del Mas de Iaro tot just abans que hi tributi el barranc de Perles. A partir d'aquí seguim pel camí/barranc del Mas de Iaro fins a sortir al camí de Sirga, que agafem direcció cap a Móra d'Ebre i d'aquí cap a Móra la Nova on ens espera una cervesa fresca com a recompensa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada